Den perfekte storm: Prisstigninger bliver nu en realitiet

Den perfekte storm

Produktions stop, umulig fragt, stigende råvarepriser, dårlige forsyningskæder, mangel på el og mangel på gas


Før sommeren skrev vi en blog om frygten for stigende inflation – dette grundet stigende råvarepriser, fragt problemer og manglen på mikrochips


Frygten er nu blevet en realitet og prisstigninger kan ses alle steder. Om end det er i det lokale supermarked, apotek, tømmerhandel, eller i vores tilfælde solceller og batteribanker.


Dertil er der nu kommet en energikrise i store dele af verden. Mange forbrugere, producenter og virksomheder ser lige nu enten en enorm stigning på deres elregning – eller en decideret mangel på strøm.


Derfor bør man overveje hvorvidt det er tid til at købe de produkter man ønsker nu, frem for senere. Både julegaverne, som måske ikke er tilgængelige til juletid, men ligeledes større køb som solcelleanlæg, varmepumpe og elbil. Dyre ting, som kun bliver dyrere og svære at få fat i, men som også kan gøre husstanden mere selvforsynende og uafhængige af de stigende el- og gas priser.


– Få et tilbud på et finansieret solcelleanlæg fra vores Onlineberegner

megawatt/h-img

Hvorfor kommer der prisstigninger?

Inflation i nye højder

Stigning på alle

Herunder ses en grafen for inflationen i de største økonomier i Europa.

Disse som er støt stigende og på højeste niveau i mange år – og umiddelbart ikke på vej ned igen foreløbigt:

inflation-img

– Hvilken type anlæg passer til dig? Prøv vores Onlineberegner


Udbuddet kan ikke følge med efterspørgslen

Produktionen kan ikke følge med de mange nye ordre. Det gennemgående problem, er at der er en ekstremt stor efterspørgsel på alle typer varer. Men grundet en kombination af de tidligere nævnte forhold, så kan produktionen ikke følge med.

supply/demand-img

Den globale forsyningskæde er i knæ

Den store efterspørgsel skaber uendelige forsinkelser. Politiken erfarer at der ligger mere end 427 containerskibe for aner. Disse skibe indeholder næsten 3 millioner standardcontainere fyldt med varer. Her ligger de og venter på at komme i havn med deres varer, blandt andet på grund af Suez krisen, men også grundet den massive efterspørgsel efter varer.


Det skaber selvsagt forsyningsproblemer, men også forhøjede fragtpriser, hvilket i sidste ende rammer forbrugeren.

delays-img

Ekstreme el-prisstigninger

Tid til at spare på din el. Måske du allerede har bemærket det, måske du vil. Men elprisen er flerdoblet og er stadig stigende. Dette som selvsagt har en stor indflydelse på din elregning og dermed dit rådighedsbeløb.

megawatt/h-img

– Få et tilbud på et finansieret solcelleanlæg fra vores Onlineberegner

Ingen strøm i Kina – to-dages arbejdsuger

20 ud af 31 af Kinas provinser har indført restriktioner omkring brugen af elektricitet. Dette som kommer af, at der er decideret mangel på strøm. Det er selvsagt at mange af de varer vi er forbrugere af her i Danmark er produceret i Kina, så det er bare endnu en tilføjelse til listen af årsager til langsommere produktion og fragt af varer.


“Trafiklys er holdt op med at virke. Veje er uden belysning om aftenen og om natten.
Fabrikker må indstille deres produktion, og forretninger og boligblokke mangler strøm i dagtimerne.”


Hvad betyder det for dig?

De nye prisstigninger vil i sidste ende kunne mærkes hos den enkelte. Om du går i supermarkedet, på shoppingtur eller skal købe et solcelleanlæg. Men til forskel fra dine dagligdags indkøb, hvor du knap vil registrere hvis den gennemsnitlige regning stiger med 5-10% – så mærker man det hvis samme prisstigning sker i solcellebranchen. Her bliver det hurtigt mange tusinde kr., som du skal betale ekstra for et solcelleanlæg.


Derfor er der et stort incitament for at lave en handel nu, fremfor senere. Både alene pga. sommeren er over os, men mest af alt fordi du kan forvente at betale en væsentlig højere pris i rigtig mange måneder frem. Altså kan du se den nuværende pris, som værende en rabat, kontra de forventede priser i den kommende tid.


– Hvilken type anlæg passer til dig? Prøv vores Onlineberegner

Eller kontakt os:

Kontakt@viasol.dk
70207474

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batterie. Ønsker du rådgivning eller et uforpligtende tilbud?


Kontakt os allerede i dag, så vender en af vores konsulenter hurtigt tilbage.

IMAGE MISSING