Sonnen hybrid batteribank slår rekorder i ny test

– I denne blog vil vi se på en ny Sonnen test som viser holdbarheden på Sonnens produkterI en test som er foretaget hen over hele 8 år, har man formået at nå over 28.000 cyklusser (fulde op- og afladninger) på én battericelle – dette som svarer til ca. 76 års levetid i praksis.

Ligeså har man testet et helt batterimodul, som indeholder 200 celler. Her hvor Sonnen normalt giver en garanti på, at et batterimodul som minimum præsterer 70% efter 10.000 cyklusser (ca. 27 år). I testen viser det sig dog nu, at batterimodulet overpræsterer og holder over 83% ydelseskapacitet – dette endda under meget voldsommere forhold, end hvad det ville blive udsat for i praksis (en privat bolig med solcelleanlæg).

– Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank fra Sonnen, så kan du altid prøve vores prisberegner.sonnen-cycle-img

Kan disse resultater stoles på?

Denne test er selvfølgelig en test som er lavet af Sonnen selv på et af deres laboratorier, og et naturligt spørgsmål er derfor; om de ikke bare har testet det under absolut optimale forhold?

Svaret er nej, Sonnen har faktisk udsat både batteri og celler for enormt stress, i et forsøg på at opnå prognoser for de værste tilfælde. I testen med en enkelt celle, blev cellen helt opladt og afladt hver eneste time. Dette for at teste hvordan cellen klarer sig under stort pres. Ligeså er testen med et komplet modul også blevet presset maksimalt, da det er blevet opladt og afladt mange gange dagligt, i temperaturer mellem 35 og 40 grader – igen for at teste hvordan et modul klarer sig under pres.

Normalt vil et Sonnen batterisystem i hjemmet, blive placeret et sted under 35 grader og typisk maksimalt bliver opladt én gang pr. dag, maks to.

Banebrydende performance

For at kunne forklare hvad testen viser, er vi kort nødt til at forklare hvad de forskellige ting reelt set betyder.

Sonnens hybrid batteribank har en garanti på 10.000 cyklusser, hvilket vil sige at det er garanteret at batteribanken kan fuldt op- og nedlade 10.000 gange. Som en tommelfingerregel siger vi at batteribanken cirka bruger en cyklus om dagen, dette er dog højt sat.

I testen opnåede en battericelle som sagt hele 28.000 cyklusser og er stadigt i gang. Men med de 28.000 cyklusser betyder det altså, at cellen ville kunne holde i hele 76 år.

Men hvad er en celle?

Testen der opnåede de 28.000 cyklusser var lavet på en enkelt celle, men et batterimodul består af mange celler. I Sonnens tilfælde består ét batterimodul af 200 celler.

De laver dog også testen på selve batterimodulerne. Her hvor garantien dækker 10.000 cyklusser, og siger at efter 10.000 cyklusser vil batteriet performe på minimum 70% af et nyanskaffet batteris kapacitet. Testen for batteriet er indtil videre kun nået til 10.000 cyklusser, men her hvor det altså opnåede 83% kapacitet, altså hele 13% bedre end det som de reklamerer med. Og da det som nævnt er blevet testet under meget strengere forhold, så kan man altså sagtens købe sig på den præmis som bliver lovet.

Testen viser reelt set bare det som vi allerede viste; Sonnens produkter er af den absolut bedste kvalitet på markedet. Selv med den garanti de tilbyder, overgår de konkurrenterne, og dertil kan vi så se nu at de altså er længder bedre end hvad de selv siger.

Nok også på grund af den enorme værdi og kvalitet som Sonnens produkter tilbyder, blev de i 2021 den største hybrid batteribanks producent i hele Europa – med hele 20% af alle batteribanker i Europa værende lavet af Sonnen.

Hvis du ønsker at lære mere om Sonnens hybrid batteribank, så kan du læse vores blog her.piechart-img – Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank fra Sonnen, så kan du altid prøve vores prisberegner.

Hvem er Sonnen?

Sonnen blev grundlagt i 2010 og kom på markedet i 2011, med de første fuldt integrerede lagringssystemer til lithium-ion-batterier og har siden da været førende på ​​det globale marked for energilagring til boliger. Gennem de senere år, har Sonnen været en af de hurtigst voksende teknologivirksomheder i Tyskland, hvor virksomheden har sin oprindelse.

Hvor store er Sonnen?

Sonnen beskæftiger omkring 500 ansatte og har nu mere end 45.000 sonnenBatterie-systemer installeret i hjem og virksomheder over hele verden. Ifølge den nylige markedsanalyse fra EuPD tegner sonnen sig for mere end 20% af de batterilagringssystemer, der sælges i Europa – det er mere end nogen anden producent.
– Se placeringerne på ALLE Sonnen anlæg i verden fra satellit-foto: https://globe.sonnen.de/Sonnen-world-img

Hvilke priser har Sonnen vundet?

Sonnen har vundet adskillige priser for innovation og lederskab, herunder MIT “Top 50 Smartest Companies”, Zayed Future Energy-prisen og Global Cleantech 100 “Continued Excellence Award”. I 2018 blev sonnen tildelt den prestigefyldte Red Dot Award for sin kombination af fremadskuende teknologi og fremragende design. awards-img – Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank fra Sonnen, så kan du altid prøve vores prisberegner.

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batterie. Ønsker du rådgivning eller et uforpligtende tilbud?


Kontakt os allerede i dag, så vender en af vores konsulenter hurtigt tilbage.

IMAGE MISSING