Prisstigninger på vej: også i solcellebranchen

Inflation, råvarepriser & fragtproblemer – kommer prisen til at falde?


Den nuværende inflation har medført forhøjede priser på stort set alting. Dette har især kunne ses, og er måske kommet til dels som følge af, de forhøjede elpriser. Det har påvirket mange industrier, men solcellebranchen er især blevet påvirket – højere efterspørgsel, højere produktionsomkostninger, fragtproblemer m.m, har alle ført til at priserne i branchen lige nu er på vej støt opad. Her hos Viasol er det noget vi allerede begyndte at mærke kraftigt i midten af 2021, og det er noget der hen mod slutningen af 2022, ikke ser ud til at have en ende i sigte.


Læs med i denne blog, hvor vi går i gennem alle de forskellige forhold som har ført til denne situation, og analyserer hvad fremtidsudsigten er.


– Få et tilbud og se vores priser: prøv prisberegner


“...Landbrugs- og fødevarepriser er på himmelflugt,
der er knaphed på containere og computerchips,
og der meldes om mangel på arbejdskraft både ude og hjemme...”

– FINANS


Prisstigninger på råvarer

I første omgang kommer de branchespecifikke prisstigninger fra polysilicon, stål/aluminium, glas og litium, som stiger i pris grundet stor efterspørgsel. Alle disse, som er essentielle råvarer/komponenter til produktionen af paneler og batterier.


Herunder ses f.eks. at råvaren; Lithium, som bruges til Lithium batterier, er steget med over det dobbelte, alene i 2021:

Manglen på microchips i verden og til solcelletinvertere

Samtidig er der også en decideret krise, når det kommer til “micro-chips”, som næsten er umulige at få fat i. Disse som er uundværlige styrekomponenter i biler, computere, smartphones etc. etc. etc., men også i solcelle-inverterer.


“På det seneste er frygten steget for en økonomisk overophedning, og at centralbankerne pludselig pøser koldt vand på.
Det er forståeligt. Landbrugs- og fødevarepriser er på himmelflugt, der er knaphed på containere og computerchips,
og der meldes om mangel på arbejdskraft både ude og hjemme.
De fleste økonomiske iagttagere forventer en stigning i inflationen i år, og uenighederne består mest i, om det er et midlertidigt,
opstarts-relateret fænomen, eller om det afspejler mere fundamentale forhold, der kræver indgreb fra centralbanker og regeringer“

– FINANS


Herunder ses f.eks. et billede fra Fords produktionsanlæg, hvor de stadig er nødsaget til at producere bilerne, men uden mulighed for at sætte dem på markedet, i manglen på mikro-chips:

Kæmpe efterspørgsel skaber stigning i priser på fragt

Den ekstreme efterspørgsel, på verdensplan, og inflationen som følger, kommer blandt andet også fra de gigantiske stimulipakker, som gennem pandemien blev sat i verden af diverse regeringer, for at holde de respektive landes virksomheder i live. Samtidig holdte private forbrugere på deres penge igennem pandemien, grundet uvisheden af pandemiens konsekvenser.


– Få et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg, prøv vores prisberegner


Men nu hvor man har pandemien under kontrol, er der kommet et decideret boom og overforbrug, som skaber den ekstreme efterspørgsel vi ser i dag, i alle brancher. Det har også skabt flaskehals problemer og decideret køer i de store fragtkanaler, hhv. Panama og Suez. Især i Suez kanalen, hvor de fleste varer til Europa sejles igennem, har og er stadig hårdere ramt, grundet det store fragtskib, som stødte på grund sidste år. Det betyder alt sammen længere leveringstid og forhøjede priser på fragt af containere, og dermed varerne som knap når på lager, inden de er sendt videre.

Suez-img

Hvad betyder det for dig?

De forhøjede priser vil i sidste ende kunne mærkes hos den enkelte. Om du går i supermarkedet, på shoppingtur eller skal købe et solcelleanlæg. Men til forskel fra dine dagligdags indkøb, hvor du knap vil registrere hvis den gennemsnitlige regning stiger med 5-10%… så mærker man det hvis samme prisstigning sker i solcellebranchen. Her bliver det hurtigt mange tusinde kr., som du skal betale ekstra for et solcelleanlæg.


Derfor er der et stort incitament for at lave en handel nu, fremfor senere. Mest af alt fordi du kan forvente at betale en væsentlig højere pris i flere år frem. Altså kan du se den nuværende pris, som værende en rabat, kontra de forventede priser i den kommende tid.

Få et uforpligtende tilbud nu


Er du interesseret i et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg, så klik ind her og prøv prisberegneren.


Svar på 4 simple spørgsmål - så beregnes et anbefalelsesværdigt solcelleanlæg ud fra dine svar, som giver dig den optimale løsning til at blive selvforsynende.

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batterie. Ønsker du rådgivning eller et uforpligtende tilbud?


Kontakt os allerede i dag, så vender en af vores konsulenter hurtigt tilbage.

IMAGE MISSING