Sonnen – Verdens førende batteribank til solceller

// I denne blog kan du læse om fordelen ved at tilkoble en batteribank og hvorfor du bør vælge Sonnen //


Sonnen – verdens førende batteribank til private

Med Sonnen får du markedets mest innovative og førende lithium-batteribank, med de højeste produkt- og ydelsesgarantier. Derfor er Sonnen også den bedste løsning, hvis du ønsker at være selvforsynende, selv når solen ikke skinner.


– Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank, så kan du altid prøve vores prisberegner.


Hvordan fungerer en batteribank med et solcelleanlæg?

Hvis man har et solcelleanlæg, uden batteribank, så bruger man typisk kun 20-30% af den genererede elektricitet fra solcellerne. Det skyldes at størstedelen af produktionen sker midt på dagen, hvor solen står højest, men husets forbrug er lavest (da man typisk er på arbejde i perioden). Det er af samme årsag at batteribanken har sin berettigelse og har gjort solcelleanlæg til private, til en lukrativ investering. Med en batteribank har man nemlig mulighed for at fordoble sin selvforsyninggrad, så den kommer helt op på 60-70%. Det sker ved, at al strømmen som genereres henover dagen, nu i stedet bliver opmagasineret, så det kan bruges om aftenen/natten og så vidt muligt holde boligen selvforsynende til næste dag. Når solen så står op igen, og batteribanken er afladet, så begynder processen forfra.

Hvem er sonnen?

Sonnen blev grundlagt i 2010 og kom på markedet i 2011, med de første fuldt integrerede lagringssystemer til lithium-ion-batterier og har siden da været førende på ​​det globale marked for energilagring til boliger. Gennem de senere år, har Sonnen været en af de hurtigst voksende teknologivirksomheder i Tyskland, hvor virksomheden har sin oprindelse.

Sonnen hybridanlæg

Komplet hybridanlæg med batteribank fra verdens førende producent – tyske Sonnen. Kombinationen af højtydende solceller og den intelligente Sonnen batteribank giver dig markedets bedste løsning til at blive selvforsynende.


Om inverter & batteribank

Foruden at anlægget er en samlet æstetisk løsning, så er det unikke ved Sonnen hybriden, at batteribanken altid kan opgraderes. Dette kan gøres i steps af 2,5 kW. pr. modul, op til maks. 15 kW. Det betyder at du med dette produkt er fremtidssikret, da du med tiden kan opgradere din batteribank, hvis forbruget øges – f.eks. ved køb af elbil eller varmepumpe.


Derudover, så kan du med Sonnen hybrid anlægget, fastsætte tidspunkter hvor batteriet skal købe strøm fra elnettet. Det vil sige, at hvis man f.eks. oplader batteriet med solstrøm hen over dagen og aflader det helt om aftenen, så vil det blive ladt op til den billigste købte kW. pris om natten og igen være fuld opladt næste morgen – denne funktion kan især være lukrativ i vintermånederne.


Produktinformation

Inverter:


Input-output:

3680 W.


Produktaranti:

10 år.


MPP-Tracker:

2


Batteribank


Kapacitet:

5 – 15 kW.


Produktaranti:

10 år.


Servicegaranti

25 år


Ydelsesgaranti:

>10.000 cyklusser.


Dimension kabinet:

88/67/23 H/W/D*


Vægt fra:

55 kg*


Teknologi:

LiFePO4


Indkapslingsklasse:

IP21


Temp. omgivelse:

5-30 ºCMinimum 70% garanteret batterikapacitet ved udløb af ydelsesgarantien. Anlægget leveres med integreret overvågning, der kan styres direkte via app eller computer.


*Målene og vægten tager udgangspunkt i en 5 kW batteribank og vil ændre sig ved evt. udvidelse af batteribanken.

Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank, så kan du altid prøve vores prisberegner.

Hvilken garanti har Sonnen og hvordan skiller det sig ud ift. konkurrenterne?

SonnenBatterie leveres med markedsledende garantier på hhv. 10 års produktgaranti og 10.000 cyklusser ydelsesgaranti. Ydelsesgarantien går på, at batteriet ikke vil være mindre end 70% af dets installerede kapacitet efter de 10.000 cyklusser. Dette er en markedsledende garanti, der er baseret på den overlegne batteriteknologi og software, som bruges i sonnenBatterie for at give en længere levetid.


Hvad er én cyklus og hvor lang er den forventede levetid?

Én cyklus er én fuld op- og afladning, hvilket man kan forvente at bruge én gang dagligt, i det man lader op i løbet af dagen og aflader aften/nat. Og med det in mente, så kan man sige, at én dag er én cyklus, og hvis det er scenariet, så har man 10.000 dages ydelsesgaranti, hvilket svarer til +27 år. I virkeligheden så når man dog ikke altid, hver dag, at få opladt eller afladt til fulde, og hvis man f.eks. kun op eller aflader 50%, så tæller det kun for en halv cyklus. Dermed forlænges de 10.000 dage i princippet. Dog er vi mere konservative når vi taler med vores kunder og fortæller, at man der medfølger en ydelsesgaranti på, at anlægget stadig præsterer +70%, efter 25 år.


Til sammenligning, så har de nærmeste konkurrenter kun ca. 5.000 cyklusser garanti (halvdelen af Sonnen) og kun 60% ydelsesevne efterfølgende.


Se de tætteste konkurrerende (oplyste)garantier herunder:

Hybrid Power (Vivaenergi)

– 5 års garanti / 5.000 cyklusser


Fronius / LG Chem

– 10 års garanti / 6000 cyklusser & 60% effekt efter.


Kostal / BYD

– 10 års garanti / cyklusser ikke oplyst


Solax power

– 5 år garanti / 4000 cyklusser


Growatt

– 10 år garanti / 6000 cyklusser & 60% effekt efter.


Ud over Sonnen tilbyder vi, hos Viasol, kun Growatt som alternativ i vores produktsortiment. Det skyldes at Growatt er “det bedste til prisen” – eller som Growatt selv skriver; “verdens mest omkostningseffektive”. Med Growatt får man nemlig tilsvarende, eller bedre, produkter end de andre nævnte konkurrenter, bare til lavere pris. Dermed kan Growatt være et godt alternativ, hvis man f.eks. har et lidt mindre forbrug.


Altid opdateret software – følg med fra computeren eller app

Inverteren og/ batteri-management-systemet i Sonnen, er højteknologisk software som forstår sig på forbruget der sker i huset og dermed fordeler den bedst muligt rundt. Inverteren opdateres kontinuerligt (ala en smartphone), hvorfor den også er fremtidssikret, da teknologien opdateres i takt med tiden.

App-image

Sonnens inverter-software og online platform, skiller sig dermed også positivt ud fra flere af konkurrenterne, da nogle af konkurrenternes inverter-software er begrænset ift. opdateringer. Det betyder at det hurtigt bliver en dateret udgave, som ikke følger med tiden. Altså ender man med at have et dateret system, som er låst i stadiet fra det år du køber anlægget.


Opsummering – derfor skal du vælge Sonnen

Ovenstående pointer og unikke fordele, er alle sammen grunde til at det er værd at vælge Sonnen. Sonnen er nemlig en langt bedre investering i det lange løb, både fordi det præsterer bedre undervejs, lever længere samt fordi du trygt kan gå fremtiden i møde, selvom dit forbrug ændrer sig radikalt.


Er du ikke overbevist? Det er ikke kun os, hos Viasol, som er svært begejstrede for Sonnen. Sonnen har nemlig vundet adskillige priser for deres innovation og lederskab. Priserne kan dermed ses som belæg for påstandene.


Hvilke priser har Sonnen vundet?

Sonnen har blandt andet vundet anerkendte priser såsom: MIT “Top 50 Smartest Companies”, Zayed Future Energy-prisen og Global Cleantech 100 “Continued Excellence Award”. I 2018 blev sonnen tildelt den prestigefyldte Red Dot Award for sin kombination af fremadskuende teknologi og fremragende design.

awards-image

Proof of concept

Foruden priserne som Sonnen har vundet, så kan det også fortælles at Sonnen beskæftiger omkring 500 ansatte og har nu mere end 45.000 sonnenBatterie-systemer installeret i hjem og virksomheder over hele verden. Ifølge den nylige markedsanalyse fra EuPD, tegner sonnen sig for mere end 20% af de batterilagringssystemer, der sælges i Europa – det er mere end nogen anden producent.


Grunden til at Sonnen primært er til at finde i vestlige lande, skyldes at det er et high-end produkt, hvis “smarte” løsninger, ikke har samme effekt eller relevans i andre dele af verden.


– Se kortet herunder eller se alle Sonnen anlæg i verden fra satellit-foto: https://globe.sonnen.de/

Sonnen-map-image

Ønsker du at se et tilbud på et solcelleanlæg med batteribank, så kan du altid prøve vores prisberegner.

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batterie. Ønsker du rådgivning eller et uforpligtende tilbud?


Kontakt os allerede i dag, så vender en af vores konsulenter hurtigt tilbage.

IMAGE MISSING