Solceller om vinteren: Hvad er fordelene/ulemperne?

Kan det betale sig at få solceller om vinteren?

Det er et spørgsmål vi møder hyppigt hen over vinteren, og svaret er både ja og nej. Køber man det kontant, vil det aldrig kunne betale sig at vente – det vil bare være at gå glip af de besparelser som kommer. Men med et finansieret køb, med månedlige afdrag, er det lidt mere nuanceret.


Hvis du inden du læser videre ønsker at have et finansieret tilbud på et solcelleanlæg ved hånden, med grafer på produktionen med både solceller om vinteren og sommeren, så prøv vores gratis prisberegner her.


Ulempe:

I sommerhalvåret vil man opleve at blive noget nær 100% selvforsynende på egen strømproduktion. Dette medvirker til at ens eksisterende elregning stort set forsvinder.


Det betyder samtidig også at besparelserne på strømmen overgår de afdrag man har på et finansieret køb. Men, det samme gør sig ikke helt gældende i vinterhalvåret – hvor produktionen fra solcelleanlægget er ramt af den reducerede mængde solskinstimer.


Solceller producerer bedst i kulde, men samlet set mindst i vinteren

Et lidt tragikomisk faktum om solceller er, at de præsterer bedre i kulde end varme. Det betyder dog ikke at solceller om vinteren samlet set producerer mere, da solen står lavere på himlen, samtidig med at der er færre solskinsdage og timer. Dette er den eneste, men bærende, årsag til at man bør overveje et køb om vinteren. Her vil man nemlig starte i en periode, hvor afdragene på finansieringen overgår besparelserne – altså det omvendte scenarie af sommeren, hvor ens besparelser overgår ens afdrag

Normalusage-img

Fordele:

Det positive ved at få et solcelleanlæg op i vinteren, frem for at vente til foråret.


Oplad batteribanken med billig strøm om natten:

At der ikke er meget sol i vinterperioden, er ikke ensbetydende med at du ikke får noget ud af dit anlæg. Med et Sonnen Hybridanlæg kan man f.eks. sætte batteribanken til at oplade med billig strøm fra elnettet hen over natten. På den måde køber du den absolut billigste strøm ind om natten, for efterfølgende at aflade og forbruge strøm fra batteribanken næste dag, i dagstimerne. Således kan du via Sonnen Hybrid handle din egen strøm. Dette er især blevet lukrativt med den støt stigende elpris – denne som er dyrest i vinteren, hvor man også bruger mest strøm.


– Læs mere om solcelleanlæg & batteribank


I sidste ende er der dog tale om bagateller. Med solcellepaneler som har over 25 års levetid er der massere tid til at få besparelser. Og med den energikrise som verden står i på nuværende tidspunkt, er det svært at argumentere for hvorfor et solcelleanlæg ikke bare skal op hurtigst muligt.

Vil du høre mere?

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores solcelleanlæg med Sonnen Batterie. Ønsker du rådgivning eller et uforpligtende tilbud?


Kontakt os allerede i dag, så vender en af vores konsulenter hurtigt tilbage.

IMAGE MISSING